Fata la birou

8 tipuri de hartie esentiale intr-un birou

Cu toate ca traim intr-o era in care progresul tehnologic faciliteaza munca de birou, produsele de papetarie nu si-au pierdut din insemnatate, fiind in continuare esentiale pentru buna desfasurare a activitatii. Iata care sunt unele dintre cele mai importante tipuri de hartie care nu ar trebui sa lipseasca din biroul tau!

Cuprins:

  1. Hartie de copiator
  2. Etichete autoadezive
  3. Post-it-uri si cuburi de hartie
  4. Agende
  5. Plicuri
  6. Role fax si casa de marcat
  7. Hartie milimetrica
  8. Caiete de birou

1. Hartie de copiator

Exista numeroase topuri de hartie de copiator sau hartie pentru xerox disponibile in dimensiuni diferite, precum A0, A2, A3 si A4. Acestea sunt utile in orice birou, pentru printarea a diverse documente sau informatii pentru angajati. Hartia de copiator se gaseste in grosimi variate, care se potrivesc cu diferite tipuri de copiator.
Acest tip de hartie este prietenoasa cu mediul, fiind, de regula, reciclata total sau partial. Este, de asemenea, disponibila in varianta economica sau premium, ideala pentru fotocopierea actelor si a altor fise importante.
Poti alege versiuni de hartie de copiator mata sau mai lucioasa, aceasta din urma fiind ideala pentru imprimarea fotografiilor. Hartia de copiator este alba sau in versiuni color, dupa preferinta.

2. Etichete autoadezive

Alte tipuri de hartie care nu ar trebui sa lipseasca din biroul tau sunt etichetele autoadezive. Acestea sunt de mai multe feluri, in functie de necesitate, si pot fi cu lipire permanenta sau temporara. De pilda, le poti lipi pe bibliorafturi, pe suporturi de diverse tipuri, pe CD-uri sau pe agendele nemarcate, pentru a te organiza eficient si cu mai multa usurinta. Etichetele autoadezive sunt:

  • De diverse forme: patrate, dreptunghiulare, rotunde, asimetrice;
  • In culori variate, ceea ce faciliteaza, de exemplu, numerotarea sau sortarea. Exista si etichete special concepute pentru a nota pretul;
  • De dimensiuni diferite, astfel incat ai posibilitatea de a le alege in conformitate cu necesitatile tale. De exemplu, poti opta pentru o suta de etichete incadrate pe o hartie care este in format A4 sau pentru un singur autocolant A4;
  • Sunt usor de utilizat si de transportat.

3. Post-it-uri si cuburi de hartie

Post-it-uri si cuburi de hartie

Pot parea nesemnificative, din cauza dimensiunilor lor reduse, dar post-it-urile si cuburile de hartie sunt esentiale pentru buna organizare in birou. Cu ajutorul lor, poti tine evidenta dosarelor, a fiselor si a diverselor tipuri de documente.
Post-it-urile si cuburile de hartie sunt colorate in nuante variate, pentru a fi usor de identificat. Acestea sunt utile mai ales daca in aceeasi zi lucrezi cu mai multe dosare sau acte, intrucat le poti mentine intr-o ordine, le ai la indemana fara a le incurca sau amesteca.

4. Agende

Agendele sunt in continuare utile si te pot ajuta sa te organizezi eficient la birou. Indiferent ca optezi pentru agende 2023 sau pentru unele nemarcate, iti poti nota in ele cele mai importante lucruri si iti poti planifica pe termen lung activitatile.
Spre deosebire de caietele clasice, care sunt simple, agendele sunt special concepute pentru a facilita activitatea de birou si contin structuri care te ajuta sa identifici rapid data si aspectele importante pe care le notezi.

5. Plicuri

Intotdeauna reprezinta un avantaj sa ai la indemana plicuri atunci cand iti desfasori activitatea la birou, mai ales daca esti nevoit sa trimiti in siguranta acte, fise sau copii dupa diverse documente. Exista foarte multe institutii care solicita diverse dosare sau acte in format fizic, pe hartie, astfel ca iti recomandam sa ai mereu in birou plicuri de diferite dimensiuni si grosimi.

6. Role fax si casa de marcat

In orice birou in care se desfasoara activitati comerciale sunt esentiale rolele pentru fax si casa de marcat. De exemplu, in birourile de contabilitate, magazine, casierii. Rolele pentru fax si casa de marcat sunt disponibile in multiple sortimente, standard, care sunt folosite cu scop universal, toate fiind compatibile cu aparatele de fax cu imprimare termica. De asemenea, poti opta pentru comanda acestora sub forma de pachete sau cutii, in functie de cum preferi.

7. Hartie milimetrica

Acest tip de hartie este esential persoanelor a caror activitate implica utilizarea desenului tehnic sau care efectueaza modele geometrice simetrice, unde este necesara precizia. Este disponibila in format A4, iar caracteristica ce o diferentiaza de alte tipuri de hartie este ca are trasate patratele de un milimetru patrat, pe toata suprafata. Hartia milimetrica poate fi utilizata si la copiator, deoarece este rezistenta.

8. Caiete de birou

Pe langa agende, si caietele de birou sunt utile, mai ales cand ai de tinut o evidenta sau de notat informatii pe care iti este mai comod sa le scrii de mana, rapid, decat pe computer. Aceste tipuri de caiete sunt disponibile in formatele A4 si A5, cu spira, cu diferite numere de file.
Caietele in stil Executive contine trei separatoare ce pot fi repozitionate, o mapa cu trei clape atasate pe coperta din spate, notite preperforate, de mare ajutor in situatiile in care trebuie sa notezi urgent informatii importante.

Tine cont de recomandarile noastre si faciliteaza-ti munca de birou cu tipuri de hartii utile, diverse, in functie de necesitatile tale!

Publicat în categoria Noutati pe de .

Despre Oana Epure

Sunt un profesionist orientat spre obiective. Este firesc pentru mine să lucrez într-un mediu multicultural. Sunt Account Manager, specialist în dezvoltarea afacerii și marketing. Master în Administrarea Afacerilor (M.B.A.) axat în Administrarea și Managementul Afacerilor, General de la Universitatea „Politehnica” București și, de asemenea, diplomă de licență în Administrație Publică de la Academia de Studii Economice din București.