Organizarea biroului

Organizarea biroului. 9 sfaturi și trucuri creative

Un birou organizat corespunzător te ajută să îți desfășori mai eficient munca. Dorim să venim în sprijinul tău și îți propunem nouă sfaturi și trucuri cu ajutorul cărora să îți creezi un mediu prielnic pentru a îți desfășura activitatea de zi cu zi. Iată, așadar, ce îți recomandăm pentru organizarea biroului!

1. Utilizează cabinete și suporturi cu sertare

Cabinetele și suporturile cu sertare, atât cele clasice, cât și cele dispuse pe vertical, sunt foarte utile atunci când lucrezi cu multe dosare și trebuie să le arhivezi sau să le depozitezi temporar.

Pune dosarele în mape de carton sau din plastic și amplasează-le în bibliorafturi în cabinetele sau suporturile cu sertare. De asemenea, acestea sunt locuri în care poți așeza și registrele.

2. Grupează obiectele de mici dimensiuni

Accesoriile de birou se pot rătăci cu ușurință și nu le găsești chiar atunci când ai cea mai mare nevoie. Pentru a evita astfel de situații, așază obiectele mici în sertare și tăvițe.

O astfel de grupare te ajută să le găsești mult mai repede. De pildă, poți ține laolaltă indecșii autoadezivi, post-it-urile, etichetele, perforatoarele, adezivii, capsatoarele și capsele. Le poți asocia în funcție de dimensiune și/sau utilitate.

3. Folosește separatoare și indecși

Acestea te ajută să îți evidențiezi anumite lucruri în dosare și să îți marchezi zonele care necesită atenție suplimentară sau unde trebuie să revii după ce afli informații suplimentare.

De asemenea, ai putea să te folosești de organizarea pe culori, ca să identifici mult mai rapid unele sarcini. De pildă, pentru ce este urgent poți folosi post-it-uri, indecși sau separatoare de culoare roșie, iar pentru ce necesită revizuire, unele albastre. O altă idee este să grupezi pe culori diferite subiecte.

4. Menține pe birou doar lucrurile strict necesare

Pentru a nu îți distrage atenția, lasă pe suprafața biroului doar acele obiecte de care ai nevoie neapărat, iar pe celelalte depozitează-le în sertare, cabinete și suporturi. De exemplu, menține la vedere organizatoarele unde sunt cărțile de vizită, o agendă telefonică, pixuri.

Verifică în fiecare dimineață task-urile și așază la îndemână dosarele urgente și lucrurile ce necesită revizuiri, pe lângă materialele ce trebuie evaluate sau redactate în ziua respectivă.

5. Asigură ambianța optimă

Ambianța are rol în privința desfășurării activităților. Atunci când temperatura din birou este optimă și când beneficiezi de lumină suficientă, mediul de lucru nu te perturbă și te poți concentra pe sarcinile zilnice.

Investește în aparate ce contribuie la condițiile adecvate de lucru, precum un purificator de aer, dezumidificator, ventilator, lămpi de birou.

6. Îmbunătățește performanța la birou

În funcție de activitatea pe care o desfășori, achiziționează aparaturi care îți sunt necesare și care te ajută să economisești timp. De pildă, este posibil să ai nevoie de o imprimantă tipizată, ghilotine pentru hârtie și carton, un distrugător de documente.

Astfel, nu va mai trebui să mergi în exteriorul biroului pentru a te folosi de astfel de aparate și câștigi timp pentru alte lucruri importante. În plus, este posibil să necesiți și calculatoare de birou sau alte instrumente utile. Este important să depozitezi în birou și acumulatoare sau baterii, pentru a le folosi în caz de necesitate.

7. Achiziționează mobilier ergonomic

Mobilier ergonomic

Mobilierul adecvat este esențial pentru confortul și productivitatea ta. Optează pentru un birou care îți oferă spațiul necesar și pentru un scaun adecvat, ce îți asigură atât confort, cât și menținerea posturii corecte. Îți recomandăm să alegi un scaun reglabil, pentru a îl putea ajusta în funcție de necesitate.

Un dulap mobil pentru birou îți poate fi extrem de util, iar dacă obișnuiești să lucrezi de pe laptop, este posibil să ai nevoie de o masă ori de un suport special pentru acesta – poziționarea sa la înălțimea optimă te ajută să lucrezi mai ușor pe el.

8. Menține curățenia și simplifică decorul

Un decor în stil minimalist și aspectul curat te ajută să îți sporești nivelul de concentrare. Este o idee inspirată să ai la îndemână un coș de gunoi și saci menajeri pentru a elimina resturile de materiale și alte lucruri deteriorate și inutile.

Încearcă să amenajezi încăperea destinată biroului doar cu obiecte care sunt și folositoare. Există diverse modele de suporturi cu design interesant și care ies din banalitate, pe care le poți folosi ca să înveselești atmosfera.

9. Optează pentru table de prezentare

Tablele de prezentare magnetice mobile îți pot fi de mare ajutor pentru organizare. Cu ajutorul unor astfel de table, ai posibilitatea de a îți face o schiță de lucru sau de a îți nota rapid idei.

Cu ajutorul unui kit de accesorii pentru tabla magnetică, munca ta se poate eficientiza în fiecare zi. Un astfel de kit include markere colorate, bureți și soluții de curățare, dar și magneți.

Ține cont de preferințele tale, dar ia în calcul sugestiile noastre în privința organizării biroului, indiferent că lucrezi de acasă sau de la sediul companiei! Organizarea eficientă te ajută să îți crești productivitatea!

Publicat în categoria Uncategorized pe de .

Despre Oana Epure

Sunt un profesionist orientat spre obiective. Este firesc pentru mine să lucrez într-un mediu multicultural. Sunt Account Manager, specialist în dezvoltarea afacerii și marketing. Master în Administrarea Afacerilor (M.B.A.) axat în Administrarea și Managementul Afacerilor, General de la Universitatea „Politehnica” București și, de asemenea, diplomă de licență în Administrație Publică de la Academia de Studii Economice din București.